Baby en Kindermaten zijn vaak lastig te bepalen. Een kindje groeit heel snel, dus een nieuw broekje of rompertje is al snel te klein geworden.

Ben je op zoek naar baby, kinderkleding of een kraamcadeautje? Koop bij twijfel altijd een maatje groter, je kan beter een kledingstuk kopen waar de baby vanzelf in groeit dan een te klein kledingstuk.

De meeste baby's hebben na de geboorte kledingmaat 50. Doordat een baby vrij snel groeit zal het ook vrij snel uit deze kledingmaat groeien. Koop daarom wanneer je op kraamvisite gaat een grotere maat, kindje groeit hier vanzelf in.

BABY MATEN 1-2 MAANDEN;

Een baby tot 2 maanden draagt meestal kledingmaat 56. Uiteraard hebben niet alle kleintjes dezelfde maat. Houd bij het uitzoeken van een kledingstuk of kraamcadeautje rekening met de lengt en gewicht van een baby. Raadpleeg de tabel hieronder als leidraad bij het bepalen van de juiste maat. Maat 56 is wel vaak een populaire maat als kraamcadeau.

BABY MATEN 2-4 MAANDEN;

Tot 4 maaden oud dragen de meeste baby's kleertjes met kledingmaat 62. Ook hier is het goed om onderstaande tabel te raadplegen. Dit omdat sommige baby's sneller groeien waardoor ze een grotere kledingmaat nodig hebben. In dit soort gevallen kun je beter vertrouwen op de lengte en gewicht van de baby in plaats van de leeftijd in maanden.

BABY MATEN 4-6 MAANDEN;

De standaard maat voor een baby ouder dan 4 maanden is kledingmaat 68. Ook hier geldt om goed de lengte en gewicht te checken om te voorkomen dat het kindje een kleinere of grotere maat nodig heeft.

BABY MATEN 6-9 MAANDEN;

Wanneer het kindje ouder is dan 6 maanden draagt het doorgaans kledingmaat 74. Deze maat houden ze tot ongeveer 9 maanden. Omdat elk kindje anders is, kan het best zo zijn dat het al een grotere maat nodig heeft. Kies bij twijfel altijd een maatje groter, kindje groeit er vanzelf in.

BABY MATEN 9-12 MAANDEN;

Een kindje ouder dan 9 maanden draagt nu kledingmaat 80. Indien de lengte van het kindje tussen de 75cm en 80 cm is en het gewicht ronde de 11 kilo kun je voor de kleine maat 80 kopen. Sommige kindjes zijn al wat groter en dragen dan maat 86. Raadpleeg hiervoor de tabel voor het gewicht en de lengte van het kindje.

 

Kijk voor meer informatie naar het tabel hieronder

 

                   

 

 

 

 
  

 

 

 

© 2018 - 2023 Madeliefje Baby & Kids | sitemap | rss